سودان کشوری عربی در آفریقا است. در سودان مناطق تاریخی زیادی برای گردشگری وجود دارد. در این مقاله از تیم تولید محتوای لقمه به معرفی بهترین غذاهای کشور سودان و آداب و فرهنگ غذایی سودان می پردازیم.
سودان کشوری در آفریقاست. این کشور حدود ۴۰ میلیون جمعیت دارد. واحد پول این کشور پوند سودان است. پایتخت سودان کشور خارطوم است. مردم این کشور به زبان عربی صحبت می کنند. همچنین دین رایج این کشور اسلام است. این کشور سومین کشور بزرگ آفریقا است. نام این کشور از بلاد سودان به معنای سرزمین سیاهان گرفته می شود. متاسفانه این کشور در سال ۲۰۱۳ پنجمین کشور از نظر گرسنگی در جهان اعلام شد.
آب و هوای سودان در بخش جنوبی استوایی است. بخش مرکزی و شمالی آن آب و هوایی قاره ای دارد. این کشور جاذبه های تاریخی زیادی دارد. موزه ملی سودان ، اهرام مرو ، محوطه تاریخی تومبوس در مجاورت رود نیل مکان های جذابی برای گردشگری هستند. البته هنوز در برخی بخش های آن آثاری متعلق به فرعون دیده می شود.
این جزیره یکی از مهم ترین مکان های گردشگری در این کشور محسوب می شود. پل معلق توتی یکی از عجایب دیدنی است که در سفر به آن جا می توانید از آن دیدن کنید. محلی های این جزیره از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند. شما با سفر به این کشور با آداب و فرهنگ غذایی سودان نیز آشنا خواهید شد.
از دیگر جاذبه های گردشگری سودان می توان به این منطقه اشاره کرد. از بالای آن می توانید منظره ای زیبا از رود نیل را تماشا کنید.
غذاهای کشور سودان از انواع گوشت ، غلات و سبزیجاتی مانند فلفل بامیه و بادمجان تهیه می شود. در این کشور اغلب غذاها با نان کسیرا میل می شود. غذاهای خورشی ، انواع پلو و غذاهای دریایی در این کشور جزو غذاهای رایج هستند. در آداب و فرهنگ غذایی سودان جایگاه ویژه ای دارد. غذاهای خوشمزه ی این کشور را در بهترین رستوران های سودان میل کنید.
در این کشور می توانید خورش های خوشمزه ای را پیدا کنید. این خورش ها با برنج یا با نان میل می شود در ادامه به معرفی دو خورش معروف در این کشور می پردازیم.
کامونیا نوعی خورش خوشمزه است. این خورش در میان آشپزی تونس و مصر نیز وجود دارد. این غذای دلچسب با گوشت گاو ، جگر و زیره تهیه می شود. ادویه های خوشمزه آن شامل جعفری و سیر هستند. این غذا نوعی خورش محسوب می شود. همچنین اغلب آن را با برنج میل می کنند.
شیا یک غذای خوشمزه و اصیل در کشور سودان است. این غذا شبیه به چلو گوشت ایرانی است. همچنین یکی از بهترین غذاهای کشور سودان محسوب می شود. مردم سودان این خورش را همراه با نان کسیرا و یا با برنج میل می کنند. برای تهیه این غذا از گوشت بره ، پیاز ، سیر ، فلفل دلمه ای و ادویه های معطری مانند زیره ، زنجبیل و دارچین استفاده می شود.
شاید به خاطر خطر قحطی در این کشور تصور کنید که نمی توانید غذاهای خوشمزه ای در این کشور میل کنید. اما غذاهای این کشور تنوع و طعم بی نظیری دارند. بهترین غذاهای کشور سودان را می توانید در رستوران های معروف سودان میل کنید.
یکی از خوشمزه ترین غذاهای سودان کوفته است. کوفته های این کشور طعم کوفته های خاورمیانه را دارد. آن ها را با استفاده از گوشت گوسفندی ، سس گوجه فرنگی ، پیاز ، گشنیز و انواع ادویه تهیه می کنند. این کوفته های خوشمزه را حتماً در سفر یه این کشور امتحان کنید.
از ترکیب گوشت گوسفندی همراه با خمیر فیلو و پنیر یک غذای بی نظیر به نام گلاش خلق می شود. این غذا با فلفل سیاه و جعفری طعم دار می شود.
کاجیک نوعی خورش ماهی است که بسیار در این کشور محبوب است. این غذا یکی از بهترین غذاهای کشور سودان است. در سفر به این کشور حتماً غذاها دریایی و ماهی در این کشور میل کنید. گوشت ماهی در این کشور از آب شیرین رودخانه تهیه می شود و طعم فوق العاده ای دارد.
باقالی یکی از پایه های ثابت در غذاهای این کشور است. فول در اصل نوعی خوراک باقالی است که به صورت پیش غذا تهیه می شود. مردم سودان برای تهیه این پیش غذا پیاز و سیر را همراه با زیره و ادویه های دیگر را سرخ می کنند. سپس باقالی را به آن اضافه می کنند. در سفر به این کشور این خوراک خوشمزه را میل کنید. این غذا اغلب در صبحانه سرو می شود. همچنین یک انتخاب خوشمزه برای گیاهخواران است.
مردم سودان دسرهای خوشمزه ای میل می کنند. آن ها در برخی دسرهای خود نیز از ارزن و بلغور استفاده می کنند. اگر بهترین غذاهای کشور سودان را میل کردید حتماً یک دسر خوشمزه برای خود انتخاب کنید. این دسرها در برخی از بهترین رستوران های سودان نیز وجود دارد.
کویندیانگ در اصل نوعی بلغور شیرین است. این شیرینی سنتی از ماست ، شیر ، بلغور ، کره و شکر تهیه می شود.
بیسما یک کیک سنتی سودانی است. آن را با تخم مرغ ، ماست ، بکینگ پودر ، آرد و پودر نارگیل تهیه می کنند. این کیک نوعی کیک شربتی است. بعد از طبخ آن را در شربت شکر می خیسانند.
کسیرا یک نان اسفنجی سنتی است. این غذا با استفاده از آرد ارزن تهیه می شود. این نان اغلب در کنار خورش و سوپ ها میل می شود. مردم این کشور تکه های آن را در انواع خورش ، سوپ و فرنی غوطه ور می کنند. این نان در بهترین رستوران های سودان وجود دارد.
این دسر یکی از متفاوت ترین دسرهایی است که می توانید در این کشور میل کنید. برای تهیه آن رشته های شبیه به رشته ماکارونی را می جوشانند. سپس آن را با شکر ، کره ، کشمش و نارگیل ترکیب می کنند. این دسر خوشمزه معمولاً در ماه رمضان تهیه می شود.
گوراسا یک پنکیک سودانی یا نان پهن اسفنجی است. آن را با استفاده از آرد ، نمک ، تخم مرغ و بکینگ پودر تهیه می کنند. این دسر شبیه به ترتیلا است. همچنین در تمام وعده های غذایی آن را میل می کنند.
دومیتی محصول لبنی سودانی است. یک پنیر نسبتاً نرم ، دارای رنگ و بافتی تقریباً مطابق با پنیر فتای یونان است. یونان نیز برای چند صد سال بخشی از امپراتوری عثمانی بوده است. در این پنیر بر خلاف فتا نمک مستقیماً به شیر اضافه می شود. به همین دلیل هم دومیتی طعم بهتری دارد. این پنیر معمولاً با استفاده از شیر گاو سودان تهیه می شود. اما می توان آن را با استفاده از شیر گوسفند و بز نیز تهیه کرد.
سودان از زمان فراعنه مصر پلی بین کشورهای جنوب صحرا و آفریقای شمالی بود. از این رو غذاهای سنتی سودان ترکیبی از غذاهای خاورمیانه و آفریقا است. طعم های مدیترانه ای بعد از مسیر تجاری زیارتی مکه به آداب و فرهنگ غذایی سودان اضافه شدند. استفاده از فلفل و و سیر و سایر ادویه جات توسط بازرگانان سوری و شهرک نشینان عرب از مدیترانه وارد آشپزی سودان شد. جالب است بدانید مردم این کشور اغلب غذایشان را با دست میل می کنند.
به طور کلی غذاهای این کشور شامل گوشت ، انواع غلات ، بامیه و بادمجان است. البته گوشت در این کشور نسبتاً کم است. بیشتر در مراسم ها از گوشت استفاده می شود. اگر قصد سفر به سودان را دارید نگران نباشید زیرا در رستوران ها انواع غذاهای خوشمزه و گوشتی وجود دارد. زمین های کشاورزی در این سرزمین رونق زیادی ندارند. به همین دلیل از طریق واردات به این کشور تامین می شود. سبزیجات خیلی تازه در سودان جزو موارد نادر است. بسیاری از مردم در سودان از گیاهان و سبزیجات را خشک می کنند و به صورت انواع ترشی و مربا از آن استفاده می کنند. آن ها در بهترین غذاهای کشور سودان از انواع گوشت خشک ، پیاز و بادمجان خشک استفاده می کنند.
ماه رمضان در کشور سودان علاوه بر معنویت های فردی ، ماه جمع های خانوادگی ، رفتن به مسجد و افطاری های دورهمی است. رمضان در کشور سودان رسومات زیبایی دارد. مردم این کشور چادرهای بزرگ و کوچکی فراهم می کنند و در خیابان ها نصب می کنند و مردم را دعوت به افطار می کنند. برخی از مردم در خیابان ها برای رانندگان آب و افطاری های ساده و رایگان تدارک می بینند تا در مسیر ترافیک راه ، روزشان را باز کنند. بسیاری از مردم نیز افطاری خود را در مساجد میل می کنند.
خانم های خانه دار افطارشان را با همسایه ها تهیه می کنند و با هم مبادله می کنند و افطاری را با هم میل می کنند. در بسیاری از کوچه ها و خیابان های این کشور سفره افطار چیده می شود و مردم یک محل در کنار هم افطار می کنند. افطار های جمعی در ماه رمضان جزوی از فرهنگ غذایی کشور سودان است.
در ماه رمضان غذاهای خوشمزه ای تهیه می شود. آسیده فرنی است که از ذرت تهیه می شود گورساها با استفاده از آرد گندم طبخ می شود و انواع نوشیدنی و سالاد غذاهای مخصوص در ماه رمضان هستند. بالیلا غذایی از لوبیا قرمز و نخود فرنگی است. کیمه نوعی غذای هندی خوشمزه که با استفاده از بامیه تهیه می شود. این دو غذا از بهترین غذاهای کشور سودان در رمضان هستند. افطاری های این مردم اغلب ساده است. اما زمانی که در حضور هم خورده شود حال و هوای بی نظیری دارد.
اگر به سودان سفر کردید حتما سری به بهترین رستوران های سودان بزنید. در این بخش از مقاله لقمه به شما رستوران های سودان را معرفی می کند.
این رستوران یک رستوران لوکس با دکوراسیون زیبا و چشم اندازی شگفت انگیز است. کیفیت غذاهای این رستوران بی نظیر است. ولی به قیمت بالای آن می ارزد. این رستوران در هتل زیبای کورنتیا قرار دارد. شما می توانید در کنار صرف بهترین غذاهای کشور سودان از چشم انداز رود نیل و منظره شهر لذت ببرید. در این رستوران می توانید انواع غذاهای خوشمزه گیاهی و گوشتی سفارش دهید.
رستوران آمواج دارای پرسنلی با سلیقه ، غذاهایی باکیفیت و دسرهای خوشمزه است. گوشت بره ، برنج ، غذاهای دریایی و انواع دسر خوشمزه مانند باقلوا را می توانند در این رستوران میل کنید.
این رستوران در شهر خارطوم پایتخت سودان قرار دارد. در این رستوران می توانید انواع کباب های خوشمزه میل کنید. سودان کشوری مسلمان است. اگر می خواهید مطمئن باشید که غذایی که سفارش می دهید حلال است به این رستوران بروید و از انواع غذاهای خوشمزه مانند جوجه کباب که قیمت مناسبی هم دارند میل کنید.
سودان خاک فقیری دارد. این کشور جزو مناطق قحطی زده دنیاست. اما برخی محصولات در این کشور به طور دیمی رشد می کنند. محصولات علوفه ای مانند : ذرت ، ارزن ، گندم و سوگوم در کشاورزی این کشور مورد استقبال زیادی قرار دارند. این محصولات در بهترین غذاهای کشور سودان استفاده می شود. سایر محصولات زراعی در سودان شامل نیشکر ، گوار و نوعی گل رز که در تپه های شنی وجود دارد می شود. در این کشور سبزیجاتی مانند پیاز ، بامیه ، بادمجان ، فلفل ، خربزه و هندوانه نیز کشت می شود.
با وجود مشکلات کشاورزی فراوان مردم این کشور تمام تلاش خود را می کنند تا محصولات کشاورزی را با نهایت دقت نگهداری کنند. آن ها از روش های مخصوصی برای نگهداری محصولات کشاورزی استفاده می کنند. غلات و حبوبات مهم ترین مواد اولیه ای هستند که در انواع غذاها از آن استفاده می شود.
سودان دارای آب و هوای متنوع ، گیاهان و غذاهای خاص و فرهنگی کاملاً منحصر به فرد در مقایسه با همسایگان خود در مناطق عربی و آفریقایی است. این تنوع در غذاهای سنتی در این کشور که از طلوع تاریخ وجود داشته همچنان توسط نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. جشنواره غذا یکی از جشنواره هایی که به تازگی در کشور سودان برگزار می شود. سودان کشوری با تنوع بسیار زیاد قبیله و سنت های گوناگون است همه این قبایل برای نشان دادن آداب و فرهنگ غذایی سودان در این جشن حاضر می شوند. غذا ، فرهنگ ، موسیقی و رقص های محلی و رقص شمشیر جشنی هیجان انگیز را ایجاد می کند. در این جشنواره بهترین غذاهای کشور سودان تهیه می شود تا مردم سودان و افراد خارجی با آداب و فرهنگ غذایی سودان آشنا شوند.
این جشن در اصل به منظور تجلیل از تنوع غذایی ، نوشیدنی ها ، روش های نگهداری و تولید محصولات کشاورزی در سودان برگزار می شود. اگر به این کشور رفتید و در این روز در آن جا بودید حتماً در این جشنواره شرکت کنید. در آن حا بهترین غذاهای کشور سودان را میل کنید . یک بازار سرباز زیبا در این کشور وجود دارد که در آن انواع غذاهای خوشمزه ، ظروف سنتی دست ساز ارائه می شود. در غرفه های این بازارچه انواع محصولات زراعی و کشاورزی و میوه های عجیب و غریب این کشور به فروش می رسد.
در این مقاله از تیم محتوای لقمه به معرفی بهترین غذاهای کشور سودان و آداب و فرهنگ غذایی سودان پرداختیم. با اینکه این کشور ، کشور ثروتمندی نیست اما اهالی آن سعی می کنند در بشقاب های خود انواع ویتامین ها و پروتئین ها را داشته باشند. اگر به این کشور سفر کردید و جاذبه های تاریخی آن جا را دیدید حتما از غذاهای خوشمزه این کشور و بهترین رستوران های سودان غافل نشوید. یک کوفته خوشمزه همراه با نان کسیرای سنتی می تواند یک انتخاب ویژه باشد.