کره یکی از مواد غذایی پرکاربردی است که از چربی شیر گاو یا گوسفند به دست می آید. این ماده غذایی جامد بوده که اگر در مجاورت حرارت قرار بگیرد ٬ به مایعی رقیق و زرد رنگ تبدیل می شود. کشورهای اروپایی ، ایالات متحده آمریکا ، هند و نیوزلند بزرگترین تولیدکنندگان این ماده غذایی در جهان هستند. از این ماده غذایی در شیرینی پزی ، آشپزی و حتی به تنهایی می توان استفاده کرد. از جمله کاربردهای ابن ماده غذایی در آشپزی می توان به سرخ کردن و تفت دادن اغلب مواد غذایی از جمله سبزیجات ٬ ایجاد چسبندگی و بافت لطیف در شیرینی پزی و پخت نان ٬ بیشتر کردن طعم برخی ادویه ها و مواد غذایی و خوردن آن به صورت خام همراه با نان اشاره کرد.در ادامه این مقاله از لقمه به بررسی دقیق تر این ماده می پردازیم .
این ماده غذایی اگر به مقدار کم استفاده شود ، می تواند تاثیرات مثبتی بر سلامتی افراد بگذارد. این ماده اولیه حاوی ویتامین های K ٬ B12 ٬ A و E است اما زیاده روی در مصرف آن سبب افزایش کلسترول و چربی خون و چاقی می شود.
همان کره رایجی است که از چربی موجود در شیر حیوانات تهیه می شود.
مارگارین نام یک نوع کره گیاهی است و استفاده از آن باعث کاهش کلسترول خون می شود.
اغلب کره های موجود در بازار که به صورت روزانه در آشپزی مصرف می شوند حاوی مقادیر ناچیزی نمک هستند. اضافه کردن نمک به این ماده غذایی سبب می شود مدت زمان سالم ماندن آن بیشتر شود.
کره ای است که بیشترین کاربرد را در شیرینی پزی دارد و فاقد نمک است.
انواع دیگری از این ماده وجود دارد که در آنها از مواد طعم دهنده مثل سیر و سبزیجات استفاده می شود.
این ماده غذایی معمولاً تاریخ انقضای طولانی مدت تری دارد. بنابراین می توان آن ها را در دمای محیط یا یخچال نگهداری کرد. اما به هیچ عنوان کره بدون نمک را در دمای محیط برای مدت طولانی قرار ندهید. تحقیقات نشان می دهند که نگهداری از این ماده غذایی در فریزر تا یکسال امکان پذیر است. ولی بهتر است پس از باز شدن یخ این ماده غذایی ٬ آن را حداکثر تا یک ماه بعد مصرف کنید.