کشورهای عربی ، خوشمزه ترین و مقوی ترین غذاهای دنیا را دارند. کشور عربستان نیز از این قاعده مستثنی نیست. این کشور به لطف وجود جاذبه های مذهبی ، یکی از بیشترین تعداد توریست ها را در منطقه خاورمیانه دارد. همچنین به دلیل وجود نفت و منابع طبیعی دیگر از ثروتمندترین کشورهای آسیایی نیز محسوب می شود. در ادامه این مقاله از تیم تولید محتوای لقمه ، درباره فرهنگ غذایی کشور عربستان بیشتر می خوانیم. همچنین با پنج مورد از بهترین غذاهای عربستان سعودی آشنا می شویم.
در جنوب خلیج فارس و نزدیکی کشورهای عراق و کویت ، کشور عربستان با پایتختی ریاض قرار دارد. عربستان سعودی سومین کشور بزرگ آسیاست. این کشور حدود 35 میلیون نفر جمعیت دارد. عربستان سعودی از بزرگ ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت خام و گاز طبیعی در جهان است. وجود این منابع انرژی عربستان را به یکی از ثروتمندترین و قدرتمندترین کشورهای دنیا تبدیل می کنند.
شهر مکه ، مهم ترین شهر عربستان سعودی و دنیای اسلام است. این شهر به دلیل وجود کعبه ، قبله گاه تمام مسلمانان ، بسیار توریست پذیر است. همچنین این شهر یکی از مقدس ترین شهر دنیای اسلام محسوب می شود. مسجد الحرام ، بزرگ ترین و زیباترین مسجد دنیاست . خانه کعبه نخستین و مقدس ترین بنا و اولین مسجدی است که بر روی زمین ساخته شد. بازدید از این مکان آرزوی هر مسلمانی است. شهر مدینه ، دومین شهر مهم در عربستان است. مساجدی که به دست پیامبر بنا شده ، مرقد پیامبر ، قبرستان بقیع و دیگر مکان های مقدس زیارتی در مدینه قرار دارند.
مردم عربستان به زبان عربی صحبت می کنند. زبان عربی یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد به شمار می رود. در صورتی که به تنهایی به این کشور سفر می کنید ، بهتر است کلمات و اصطلاحات رایج عربی را یاد بگیرید تا برای ارتباط گرفتن با مردم مشکلی نداشته باشید. اما اگر سفر شما به صورت کاروانی و گروهی است ، نگرانی ای بابت زبان نداشته باشید. واحد پول این کشور ریال سعودی است. شما برای یک هفته اقامت در این کشور به حدود 1000 ریال سعودی نیاز خواهید داشت. این هزینه شامل اقامت ، خورد و خوراک ، رفت و آمد و سایر هزینه های جانبی می شود. این رقم تقریباً برابر با 270 دلار امریکا است.
مردم عربستان سعودی ، اغلب همان غذاهایی را می خورند که قرن ها پیش نیاکانشان صرف می کردند. غذای معمولی عشایر بادیه نشین در این منطقه ، بسیار ساده تر از غذای سعودی های شهرنشین است. به هر حال مواد اصلی و اولیه بهترین غذاهای عربستان سعودی شامل باقلا ، گندم ، برنج ، ماست ، خرما و مرغ هستند. عربستان سعودی بیش از هجده میلیون نخل خرما دارد. این کشور هر سال سیصد هزار تُن خرما تولید می کنند.
مردم عربستان سعودی غذاهای سنتی و قدیمی خود را حفظ کرده اند. در فرهنگ غذایی کشور عربستان خرما ، فطیر یا نان مسطح ، «اَریکه» نان مردم جنوب غربی و «حوایج» ترکیبی از ادویه های مختلف ، هنوز هم مصرف می شود.
امروزه عربستان سعودی همه محصولات لبنی و بیشتر سبزیجاتش را خودش تولید می کند. این کشور برای حفظ صنایع جدید ، کارمندان و کارگران خارجی زیاد دارد. این امر باعث شده است حدود 10 میلیون نفر از جمعیت این کشور بومی این منطقه نباشند. در نتیجه این مهاجرت ، غذاهای خارجی و فست فودهای زنجیره ای در عربستان سعودی امروزی به وفور یافت می شوند. گرچه بیشتر خارجی ها این غذاها را می خورند. مردم عربستان اغلب خوراک های سنتی خودشان را ترجیح می دهند. در ادامه به معرفی بهترین غذاهای عربستان سعودی به انتخاب تیم لقمه می پردازیم.
برخی غذاهای عربستان ، اکثراً متعلق به سایر کشورها از جمله لبنان ، فلسطین ، اردن هستند. در ادامه به معرفی بهترین غذاهای عربستان سعودی می پردازیم.
این غذای مقوی از گندم و گوشت قرمز تهیه می شود. در سراسر خاورمیانه مخصوصاً ایران غذایی محبوب است. حلیم در بین مردم مسلمان کشورهای عربی ، ایران و ترکیه برای افطار نیز تهیه می شود.
سمبوسه ، یکی از غذاهای هندی است. این غذا مدت ها پیش وارد فرهنگ غذایی کشور عربستان و سایر کشورهای خاورمیانه می شود. سمبوسه غذایی کاملاً سنگین و پرکالری است. اما در برخی کشورها مثل عربستان بیشتر آن را به عنوان پیش غذا می خورند.
این غذا که در ایران به نام دلمه برگ مو شهرت دارد. در کشورهای مختلف به روش های مختلفی تهیه می شود. اغلب دلمه برگ مو را با موادی شامل سبزیجات و برنج و یا گوشت و سبزیجات پر می کنند.
یکی از بهترین غذاهای عربستان سعودی کبسه است. این غذا را با برنج ، گوشت گوسفند ، بز و یا مرغ درست می کنند. کبسه غذایی اصالتاً عربستانی است. آن را به عنوان غذای ملی عربستان سعودی نیز می شناسند. کبسه بسیار شبیه به مندی ، غذای رایج مردم در کشورهایی مانند قطر ، عمان ، امارات متحده عربی ، بحرین و کویت است.
منسَف ، یکی از غذاهای رسمی عربستان به شمار می رود. این غذا را در عیدهای مختلفی مانند عید فطر آن را درست می کنند. این غذا از طبخ گوشت بره در داخل ماست ترش یا چکیده ، تهیه و همراه با برنج یا بلغور سرو می شود. منسَف به معنای سینی بزرگ است. علت این نامگذاری این است که به صورت سنتی ، این غذا را داخل سینی های بسیار بزرگ سرو می کنند.
خرما و چای از میان وعده های مورد علاقه سعودی ها هستند. قهوه ، قرن ها با داشتن تشریفاتی پیچیده برای تهیه و سرو ، بخش اصلی زندگی مردم عربستان است. آن ها برای تهیه قهوه ، از چهار قوری مجزا استفاده می کنند. پودر قهوه ، آب و ترکیبی از ادویه های مختلف را قبل از سرو در فنجان های کوچک ، در این قوری ها دم می کنند.
قهوه عربی تنها از نظر آماده سازی منحصربه فرد نیست. بلکه نحوه سرو و نوشیدن آن نیز منحصربه فرد است. فنجان کوچک خاصی برای نوشیدن قهوه عربی استفاده می شود. فنجان قهوه باید حداکثر تا نیمه پر شود. مهمانان باید حداقل یک فنجان قهوه بنوشند. هرچند که رسم نوشیدن سه فنجان قهوه نیز وجود دارد.
رد کردن فنجان قهوه ای که میزبان سرو کرده ، بسیار بی ادبانه تلقی می شود. پذیرفتن اعداد فرد فنجان قهوه (یک ، سه ، پنج فنجان یا حتی بیشتر) بسیار مودبانه است. در صورتی که مهمان تمایلی به نوشیدن ۳ فنجان قهوه نداشته باشد باید فنجان خود را تکان داده و آن را تحویل میزبان دهد.
قهوه عربی که در رسوم و مهمان نوازی ریشه دارد. در جشن ها و مهمانی های عربی جایگاه برجسته ای دارد. از قهوه عربی در رخدادهای مذهبی مانند ماه رمضان و عید فطر ، گردهمایی های اجتماعی عصرگاهی و نشست های تجاری نیز برای پذیرایی استفاده می شود. مردان عربستان زمان زیادی را در قهوه خانه ها ، برای نوشیدن چای یا قهوه و معاشرت می گذرانند.
بر طبق آمار ، کشورهای عربی در صدر دور ریز جهانیِ غذا قرار دارند. در میان ۲۵ کشوری که بیشترین میزان دور ریز غذا را دارند ، عربستان سعودی در صدر قرار دارد. بر طبق این گزارش هر شهروند عربستانی سالانه حدود ۴۲۷ کیلوگرم غذا دور می ریزد. هر شهروند اماراتی نیز سالانه حدود ۱۹۶ کیلوگرم هدررفت غذا دارد. موضوعی که باعث شده امارات متحده عربی در رتبه چهارم این جدول قرار بگیرد. مصر و فلسطین نیز از سایر کشورهای موجود در این لیست هستند.
این در حالی است که میزان دور ریز غذا در میانگین جهانی ۱۱۵ کیلوگرم برای هر فرد است. بر طبق نظر کارشناسان ، اسراف غذا در عربستان سعودی باعث خسارت سالانه ۱۳ میلیارد ریالی به اقتصاد این کشور می شود. برای حل این معضل در عربستان اقداماتی نیز تا به حال انجام شده است. یکی از برنامه هایی که دولت در نظر دارد ، جریمه هتل ها و رستوران هایی است که همواره دور ریز غذا دارند. موسسه های خیریه گوناگونی ، از جمله بانک غذای سعودی در سال های گذشته غذاهای اضافه از هتل ها ، سالن های عروسی را جمع آوری می کردند. سپس این غذاها را بین نیازمندان توزیع می نمودند.
همچنین بشقاب های غذا در رستوران های عربستان سعودی تغییر کرده اند. این بشقاب ها به گونه ای چیده می شوند که غذا بزرگ تر و بیشتر به نظر برسد. این سیستم ابتکار جدید برخی از رستوران ها در عربستان سعودی برای مقابله با فرهنگ فراگیر اسراف غذاست.
قدمت کشت و پرورش نخل خرما به بیش از 7000 هزار سال پیش باز می گردد. خرما یکی از قدیمی ترین گیاهان پرورشی توسط انسان است. این میوه پر خاصیت در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری پرورش می یابد. مصر ، عربستان و ایران از بزرگ ترین تولیدکنندگان خرما هستند. عربستان سعودی با در اختیار داشتن 17% از تولید خرمای جهان دومین تولید کننده عمده خرما به شمار می رود.
از جمله خرماهای عربستانی می توان به خرمای عجوه اشاره کرد. این خرمای نرم و خشک که بسیار شیرین است ، در شهر مدینه کشت می شود.
یکی دیگر از با کیفیت ترین و گران ترین انواع خرماها در مدینه عربستان کشت می شود. این خرما امبرا نام دارد. این نوع خرما که اندازه بزرگی دارد. امبرا به خواص درمانی و شفابخش معروف است.
مردم عربستان ، هنگام نوشیدن قهوه عربی نوعی خرما به نام خرمای خولا می خورند. خرمای خولا پوستی شل و رنگی طلایی و قهوه ای دارد. این میوه بومی کشور عربستان است. از دیگر خرماهای رایج در عربستان ، می توان به خرمای مَبروم ، خرمای صفوی و خرمای صقعی اشاره کرد.
برای صرف خوشمزه ترین غذاهای اروپایی در عربستان سری به رستوران آرومی در جده بزنید. این رستوران ، دکوری شیک و زیبا دارد. قیمت غذاها نیز نسبتاً سطح بالاست. در رستوران آرومی انواع غذاهای ایتالیایی ، مدیترانه ای و اروپایی سرو می شوند. معروف ترین غذای این رستوران گوشت با سس قارچ است.
رستوران ماما نوره در شهر ریاض هم گزینه بعدی برای صرف غذاهای خوشمزه عربستان سعودی این بار غذاهای عربی است. شما می توانید انواع غذای حلال لبنانی ، فست فود ، مدیترانه ای ، کباب ، ترکی ، خاورمیانه ای را در این رستوران با قیمتی مناسب میل کنید.
مردم عربستان مسلمان اند و تعطیلات ملی شان ، تعطیلات اسلامی از جمله جشن ماه رمضان و عید فطر و عید قربان است. بیشتر وعده های غذایی در تعطیلات عربستان ، شامل سوپ های غلیظ ، سبزیجات شکم پُر یا همان دلمه ، سالاد باقلا یا «تَبوله» سالاد بلغور ، حُمُص ، برنج و نان است. در این کشور ، خرما و کشمش و آجیل را برای پیش غذا یا میان وعده سرو می کنند. در پایان وعده نیز دسرهای شیرین صرف می کنند. این مردم سفره های زیبا و پُر نقش و نگاری روی زمین پهن می کنند. سپس ظروف غذا را روی آن می چینند. افراد چهار زانو روی زمین ، دور سفره می نشینند. آن ها با نان یا انگشتانشان و از ظرف های مشترک غذا می خورند. البته همگی دست هاشان را قبل و بعد از غذا می شویند.
طبق رسم و رسومات ، در اعیاد ، تعطیلات و برای مهمانان گرانقدر ، بره برشته سرو می کنند. آن ها حیوانات را ذبح می کنند. از این رو ، عربستان بزرگ ترین وارد کننده گوسفند زنده در جهان است. فرهنگ غذایی کشور عربستان و آداب و رسوم سعودی ها برای صرف غذا و آداب معاشرتشان ، هم از میراث قبیله های عشایر و هم از سنت های اسلامی آن ها نشات می گیرد. بر اساس عادت های عشایر ، در روز ، وعده غذایی روزانه را کم و وعده غذایی عصر را زیاد می خورند. در رمضان ، از طلوع تا غروب خورشید را روزه می گیرند. بعد از غروب خورشید ، یک وعده غذایی مفصل می خورند.
عربستانی ها وعده های غذای خود را چهار زانو ، روی زمین یا روی بالشتک های کوچک دور سفره یا میز کوتاهی می خورند. آن ها از ظروف مشترک غذا می خورند.
در این مقاله درباره جذابیت های کشور عربستان صحبت کردیم. عربستان به دلیل وجود جاذبه های گردشگری مذهبی ، یکی از توریستی ترین کشورهای خاورمیانه است. از فرهنگ غذایی کشور عربستان گفتیم : اینکه مردم عربستان به صورت سنتی بر سر سفره و با دست غذا می خورند. همچنین درباره قهوه عربی و اهمیت آن در این کشور صحبت کردیم. غذاهای خوشمزه عربستان را معرفی کردیم. امیدواریم با خواندن این مقاله ، دیگر عربستان را فقط محدود به مکان های زیارتی آن ندانید و غذا ، فرهنگ و رسم و رسوم مردم این سرزمین هم برای شما جذاب باشد.