مردم فیلیپین ، نودل چینی و خمیر سویا یا توفو را از چینی ها گرفتند. نودل نماد سعادت ، زندگی طولانی و موفقیت در این سرزمین است. فیلیپینی ها معتقدند هر چه نودل ها درازتر باشند ، بهتر است. بنابراین هنگام پخت نودل ها را نمی شکنند. حتی بعد از پخت آن ها را نمی بُرند. فیلیپینی ها مثل مردم ژاپن از طرفداران پر و پا قرص برنج هستند. بیش از بیست نوع برنج در فیلیپین کشت می شود. از آن ها برای تهیه غذاهای خوشمزه فیلیپینی ، نودل و انواع کیک و پنکیک استفاده می کنند. برای دانستن حقایقی جالب درباره فرهنگ غذایی کشور فیلیپین ، همراه لقمه در این مقاله باشید.
در جنوب شرقی آسیا و در نزدیکی کشورهای مالزی ، اندونزی و چین ، فیلیپین زیبا قرار دارد. نام فیلیپین به دنبال نام پادشاه اسپانیا ، شاه فیلیپ دوم نام گذاری شد. فیلیپین مستعمره کشورهای زیادی بوده است. از اسپانیا تا آمریکا و در نهایت نیز ژاپن. فیلیپین برای هر سلیقه ای جذابیتی دارد. اگر طرفدار مکان های تاریخی هستید ، پیشنهاد می کنیم در سفر به فیلیپین سری به قلعه سانتیاگو و کلیسای سن آگوستین بزنید. موزه های فیلیپین هم گزینه های مناسبی برای صرف وقت در این کشور هستند. موزه آیالا و موزه ملی هنرهای زیبا انتخاب مناسبی برای هنر دوستان هستند.
اما در سفر به فیلیپین از یک چیز نمی توان گذشت! آن هم سواحل زیبای این کشور است. نکته جالب درباره این کشور این است که فیلیپین از 7107 جزیره تشکیل می شود. بنابراین در انتخاب شهرهای ساحلی فیلیپین آنقدری گزینه پیش روی شماست که عملاً تصمیم گیری را غیر ممکن می کند. پیشنهاد می کنیم سری به سواحل پالاوان ، ال نیدو ، بوهول ، آپو و سوریگائو که از جذاب ترین سواحل فلیپین هستند ، بزنید.
شهر مانیل مهم ترین شهر و پایتخت این کشور است. بزرگ ترین شهر فیلیپین هم کزون سیتی نام دارد. نام دیگر شهر مانیل فیلیپین ، مروارید شرق است. علت آن نقش های دیدنی و زیبا در جاذبه های گردشگری مانیل است. ویژگی جذاب دیگری نیز در مورد این شهر وجود دارد. شما نژادهای مختلف از آمریکایی و اسپانیایی تا مالایی و چینی را در این شهر می بینید. این تنوع فرهنگ سبب شده است تا غذاهای فیلیپینی نیز ترکیبی از فرهنگ غذایی ملل مختلف باشد.
مردم فیلیپین به زبان فیلیپینی و انگلیسی صحبت می کنند. واحد پول فیلیپین ، پزوی فیلیپین است. برای یک هفته زندگی در این کشور به 150 الی 200 دلار نیاز خواهید داشت.
فیلیپین به دلیل موقعیت جغرافیایی و وجود جزیره های بی شمار در اطرافش ، مکانی مناسب برای سفر یا مهاجرت به نظر می رسد. در نتیجه ، این کشور از طیف وسیعی از اقوام و نژادهای مختلف تشکیل می شود. غذاهای معروف و خوشمزه فیلیپینی نیز ترکیب این فرهنگ های متنوع و گسترده را نشان می دهد. ورود غذاهای ملت های مختلف به فیلیپین از مالزی شروع شد. مالایی های مالزی ، دانش تهیه چیلی های تند و استفاده از «جیناتان» یا شیر نارگیل را برای ایجاد تعادل بین طعم ها با خود به فیلیپین آوردند. بعدها نیز چینی ها برای اولین بار «پانسیت» یا همان نودل چینی و خمیر سویا یا توفو را وارد فرهنگ غذایی کشور فیلیپین کردند. رولت تخم مرغ و سس سویا نیز از چین وارد فیلیپین شد. فیلیپینی ها مثل چینی ها ، سس های مختلفی همراه با غذا مصرف می کنند.
اسپانیا تقریباً چهارصد سال بر فیلیپین حکمرانی می کرد. این استعمار تأثیر زیادی بر غذاهای فیلیپینی گذاشت. ریشه بسیاری از غذاهای فیلیپین مدرن به اسپانیا بازمی گردد. در واقع ، وعده های روزانه فیلیپینی ها بیشتر به آشپزی اسپانیایی ها شباهت دارد تا آشپزی بومی خودشان. اسپانیایی ها سبک جدید مدیترانه ای را در صرف و تهیه غذا به فیلیپینی ها معرفی کردند. تکنیک هایی چون طبخ غذا با آتش ملایم و روغن کم و همچنین پختن غذا با روغن زیتون. مردم اسپانیا آشپزی با چاشنی های مختلفی مثل سیر ، پیاز ، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای و سرکه را به فیلیپینی ها یاد دادند.
همانطور که گفتیم فیلیپین مستعمره آمریکا نیز بود. آمریکا کالاهای کشورش از جمله سس مایونز ، هات داگ ، همبرگر و پای سیب را وارد فرهنگ غذایی کشور فیلیپین کرد. در ادامه به معرفی جذاب ترین غذاهای معروف و خوشمزه فیلیپینی به انتخاب لقمه می پردازیم.
فیلیپینی ها مانند سایر ساکنان آسیایی جنوب شرقی ، سبزیجات و برنج زیادی می خورند. آن ها غذاهای دریایی متنوع و زیادی مصرف می کنند. این مردم گوشت قرمز را برای مناسبت های خاص نگه می دارند. در این کشور ، گوشت را اغلب به صورت «لِچون» ، گوشت گراز برشته ، می خورند.
لیست غذاهای معروف و خوشمزه فیلیپینی را با محبوب ترین غذا شروع می کنیم. آدوبو غذایی با ریشه اسپانیایی است. این غذارا از گوشت و غذاهای دریاییِ خوابیده در سرکه و ادویه های مختلف تهیه می کنند. سس موجود در آدوبو معمولاً حاوی سس سویا ، سرکه سفید ، سیر ، دانه های فلفل یا خود فلفل است. این مواد همراه با گوشت آبپز می شوند. سرکه گوشت را تازه نگه می دارد. ادوبو را می توان تا چهار یا پنج روز بدون یخچال نگهداری کرد. این ویژگی در هوای گرم یک مزیت محسوب می شود. در فرهنگ غذایی کشور فیلیپین ، ادوبوی گوشت گراز محبوب تر است؛ البته برای کسانی که توانایی خرید گوشت را دارند. اما از هر نوع غذای دریایی و گوشتی می توان برای تهیه ادوبو استفاده کرد.
مردم فیلیپین خورشی به نام کاره کاره دارند. آن را از دم گاو ، سس بادام زمینی و سبزیجات تهیه می کنند. اگر چه در دستور آشپزی های جدید ، به جای دم گاو انواع دیگر گوشت را جایگزین می کنند. این غذای وسوسه انگیزه معمولاً با برنج یا ماهی سرو می شود. کاره کاره امروزه در مراسم های خاص سرو می شود.
سیناگانگ ، سوپ تمر هندی ترش است. تمر هندی ماده اصلی آن است. برای تهیه این سوپ از انواع سبزیجات مانند اسفناج ، بادمجان و گوجه فرنگی و گوشت استفاده می کنند. انتخاب گوشت این غذا به عهده شماست. می توانید مرغ ، بره ، خوک ، ماهی یا میگو را انتخاب کنید. سینانگ با توجه به گوشتی که در آن استفاده می شود به اسم های مختلفی شناخته می شود.
رول فیلیپینی قرن ها پیش توسط مهاجران چینی وارد این کشور شد. این غذا امروزه به یکی از غذاهای معروف و خوشمزه فیلیپینی تبدیل شده است. رول فیلیپینی یا لومپیا نوعی اسنک است. آن را از سبزیجات تازه و گوشت در لایه ای از خمیر بسیار نازک تهیه می کنند. لومپیا را آنقدر در روغن سرخ می کنند تا کاملاً ترد شود. سپس آن را به عنوان پیش غذا سرو می کنند.
پنست نوعی غذای فیلیپینی همراه با نودل است. مردم فیلیپین به هر غذایی با نودل ، پنسیت می گویند. نودل اولین بار توسط چین وارد این کشور شد. اما امروزه مردم فیلیپین با استفاده از همین ماده غذایی و انواع سبزیجات و گوشت ها غذاهای خاص خودشان را با نودل می پزند. در تهیه پنسیت ها از انواع و اقسام سبزیجات و گوشت به همراه نودل استفاده می شود. هر پنسیت با توجه به مواد غذایی اش نام خاصی دارد.
در فرهنگ غذایی مردم فیلیپین ، دسر مهم تر از غذاست. در این کشور ، شهرت آشپز بر اساس مهارت های او در تهیه دسر تعیین می شود. دسرهای محبوب فیلیپین آبنبات هایی چون «پُلُوُرُن» و کیک هایی مانند «بیبینگکا» هستند.
اما در میان همه این دسرها هالو هالو چیز دیگری است. این دسر رنگارنگ فیلیپینی که در میان توریست ها نیز بسیار معروف به نظر می رسد. هالو هالو از لوبیای آبپز ، عصاره یا شربت نارگیل ، کمی ژله ، تکه های ریز یخ و اسکوپ هایی از بستنی های مختلف تهیه می شود. شاید دانستن این نکته برای شما هم جالب باشد. هالو هالو در زبان فیلیپینی به معنای مخلوط است. علت این نامگذاری این است که شما در این دسر علاوه بر مواد اصلی که گفته شد ، تقریباً می توانید همه چیز پیدا کنید. از انواع سبزیجات مانند سیب زمینی بنفش تا انواع میوه هایی مثل موز.
در فیلیپین ، «آلموسال» یا صبحانه اولین وعده غذایی روز است. فیلیپینی ها معتقدند صبحانه مهم ترین وعده غذایی در روز است. پس برای آن سنگ تمام می گذارند. برنج معمولاً در سفره صبحانه اکثر فیلیپینی ها وجود دارد. در کنار این برنج ، انواع مواد غذایی مانند «اِنسایمادا» یا نان های شیرین ، کروسان ، ماهی دودی ، تخم مرغ ، نیمرو ، ژامبون چینی ، سوسیس های اسپانیایی و انبه تازه هم سرو می شود. کاکانین یا همان پنکیک برنج و شامپورادو همان فرنی برنج شکلاتی است. این دو غذا هم از دیگر غذاهای معروف و خوشمزه فیلیپینی برای صبحانه هستند.
از آنجا که آبوهوای فیلیپین گرمسیری است، انواع مختلفی از میوهها در این کشور کشت میشوند. آناناس، توتفرنگی، طالبی، خربزه، کیوی، موز، «گوآپل» (میوهای بین سیب و گلابی) و نارگیل فقط چند نمونه از این میوهها هستند.
در این کشور نارگیل فراوان است و در همه غذاها از آن استفاده میشود. «جیناتانگ» یا شیر حاصل از گوشت سفید نارگیل را در نوشیدنیهای لذیذ یا در سسی استفاده میکنند که برای پختن میوهها و سبزیجات بهکار میبرند. مثل سس «اَدوبُنگ هیپو ساگاتا» که ترکیبی است از میگو و شیر نارگیل. گوشت نارگیل را رنده میکنند و در شیرینیهایی مثل «ماجا بلانس» یا همان کیک نارگیل بهکار میبرند.
غیر از این ، میوه های استوایی خاصی نیز در این کشور رشد می کنند. در ادامه چند نمونه از معروف ترین آنان را معرفی می کنیم.
دوریان میوه استوایی بدبویی است که استفاده از آن را در ملا عام ممنوع کردند. این میوه طعم شیرینی دارد. آن را می توانید غیر از فیلیپین در برونئی و اندونزی و مالزی نیز پیدا کنید. دوریان به دلیل ابعاد بزرگی که دارد ، ملکه میوه ها نیز نامیده می شود.
جک فروت میوه ای خوشمزه با طعمی شبیه به آناناس است. جک فروت یکی از مفید ترین میوه های استوایی است. این میوه سرشار از پروتئین ، پتاسیم و ویتامین ب است. جک فروت میوه بومی هند و مالزی است. این میوه در مناطق گرمسیری از جمله تایلند ، اندونزی و فیلیپین کشت می شود. جک فروت را برای تهیه انواع دسر ، کیک ، بستنی ، ژله ، ماست میوه ای ، غلات صبحانه ، سوپ ، خوراک سبزیجات گیاهی استفاده می کنند.
استار فروت یا میوه ستاره ای طعم خوشمزه و خوبی هم دارد. طعم آن چیزی بین طعم آلو و لیمو است. استار فروت بومی کشورهای گرمسیری و استوایی است. آن را در کشورهایی مثل مالزی ، ویتنام ، هند ، بنگلادش و فیلیپین می توانید امتحان کنید.
از دیگر میوه های استوایی موجود در فیلیپین ، می توان به سانتول اشاره کرد. سانتول میوه ای ترش با ظاهری شبیه به سیب است. از دانه ها و میوه سانتول می توان در تهیه انواع کمپوت و مارمالاد استفاده کرد.
سیب شمعی یا سیب جاوا یا سیب عشق میوه بومی فیلیپین ، هند ، اندونزی و مالزی است. این سیب در رنگ های متنوعی شامل سفید ، سبز ، قرمز ، بنفش و حتی سیاه وجود دارد. یکی از پرطرفدارترین سیب های شمعی به نام «مروارید سیاه» در تایوان رشد می کند. البته این میوه سیاه نیست ، بلکه قرمز و بنفش است.
اگر قصد دارید تا غذاهای بومی فیلیپین را امتحان کنید ، سری به رستوران باربارا در مانیل بزنید. در این رستوران ، انواع و اقسام غذاهای بومی از جمله انواع خورش ها و خوراک ها را می توانید تست کنید.
اگر غذاهای فیلیپینی چندان برای شما خوشایند نیستند ، پیشنهاد می کنیم رستوران Moud را در مانیل امتحان کنید. این رستوران غذاهای حلال را سرو می کند که احتمالاً مورد پسند شما نیز خواهند بود.
فیلیپین یکی از کشورهایی آسیایی است که دین مسیحیت در آن بیشترین پیروان را دارد. فیلیپینی ها معتقدند یکی از طولانی ترین جشن های کریسمس را در جهان دارند. جشن کریسمس در این کشور از شانزده دسامبر شروع می شود. این جشن سه هفته ادامه دارد. در «پاسکونگباتا» یا روز کریسمس ، خانواده ها برای صرف «لومپیا» نوشیدن «تسوکولِیت» و «سالابات» یا همان چای زنجبیل دور هم جمع می شوند.
در فرهنگ غذایی کشور فیلیپین اولین یکشنبه ماه ژانویه ، خانواده ها برای صرف لچون یا گراز برشته دور هم جمع می شوند. این گراز را روی آتش و زغال می پزند. همراه با گوشت گراز ، برنجی به نام «سیناگاگ» یا برنج سیر و غذاهای برنجی دیگری سرو می کنند. فیلیپینی ها در این روز ، «بیبینگکا» کیک برنج با تخم مرغ و نارگیل تازه و «سومان» برنج بخارپزی که با برگ موز به شکل دلمه در آمده است ، را نیز میل می کنند.
مصرف غذاهای گیاهی و میوه های متنوعی مثل آناناس ، موز ، خرمالو و پاپایا نیز در این روز رایج است. در پایان مهمانی ، سرو کلوچه ها و کیک های مختلف و دسرها چند ساعتی ادامه دارد. به نظر می رسد ادعای فیلیپینی ها چندان هم دور از ذهن نیست. گویا مردم فیلیپین طولانی ترین مراسم کریسمس را برگزار می کنند.
خواندیم که آشپزی فیلیپینی ؛ ترکیبی از آشپزی فرهنگ های چینی ، مالایی ، اسپانیایی و آمریکایی است. گرچه فیلیپینی ها در مقایسه با کشورهای آسیایی دیگر ، از ادویه های محدودی در غذاهای خود استفاده می کنند ، عاشق طعم ترش به ویژه طعم سرکه اند. مانند دیگر کشورهای آسیایی ، برنج از اقلام اصلی غذای فیلیپینی هاست.
آن ها بر خلاف کشورهای همسایه شان ، در غذاهایشان سبزیجات کمتر ، و در عوض روغن ، گوشت و شکر بیشتری مصرف می کنند. به جای افزودن چاشنی های مختلف به غذا ، فیلیپینی ها غذاهایشان را همراه با سس هایی با طعم های بسیار قوی سرو می کنند. امیدواریم زمانی که به برنامه ریزی سفر خودتان فکر می کنید ، غیر از سواحل و مکان های گردشگری فیلیپین ، به فکر امتحان کردن غذاهای فیلیپینی مانند رول فیلیپینی و پنسیت ، میوه های استوایی از جمله جک فروت و استار فروت باشید.